Usher’s Island

 – megayhtye päättää The Irish Festival of Oulun 2016

  1. The Irish Festival of Oulun pääkonsertti tuo lavalle irlantilaisen musiikin megayhtyeen, Usher’s Islandin.

Jos ohjelma Suomen Irkkumekassa on jo ollut huikeaa, niin nyt julkaistava pääkonsertti antaa aihetta pelkkään malttamattomaan odotukseen. 11-vuotiaan festivaalin viimeisen päivän esiintyjäksi Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan saliin su 9.10. saapuu Usher’s Island. Konsertin avaa Seamus Begley & Tim Edey.

Usher’s Island on todellinen megayhtye, jossa soittavat arvostetuimmat ja ihailluimmat muusikot irlantilaisen musiikin saralta. Harva yhtye voi esittää yhtä maineikasta kokoonpanoa, kuin Usher’s Island. Yhtyeessä soittavat kielisoitin maestrot Andy Irvine ja Dónal Lunny, joilla on pitkä yhteinen taival Planxty, Sweeney’s Men and The Bothy Band -yhtyeissä, sekä legendaarinen viulisti Paddy Glackin, joka on myös soittanut muun muassa The Bothy Bandissa. Kokoonpanossa soittavat myös nuorempaa polvea edustava rytmikuningas John Doyle (kitara, busuki, laulu), joka on soittanut Solas –yhtyeessä, sekä sensaatiomainen huilisti sekä säkkipillisti Mike McGoldrick, joka on tehnyt uraa Lúnasa-yhtyeessä sekä kiertää tällä hetkellä Mark Knopflerin yhtyeen kanssa.

On vaikeaa kuvitella Usher’s Islandia parempaa irkkusoittajien, laulajien, lauluntekijöiden, kokemuksen ja karismaattisen esiintymisen yhdistelmää.

Andy Irvine, busuki, kitara, laulu
John Doyle, kitara, laulu
Dónal Lunny, busuki, kitara
Paddy Glackin, viulu
Mike McGoldrick, huilu, säkkipilli

“Top drawer Irish music and song from a superlative line-up of some of the great names in music.” RTÉ Radio 1

”..Usher’s Island deliver as much as their combined pedigrees suggest they might.” The Irish Times

Seamus Begley (laulu, haitari, tarinan kerronta) voidaan muitta mutkitta luokitella yhdeksi irlantilaisen musiikin jättiläisistä, samoin kuin multi-instrumentalisti ja maailmanluokan kitaristi Tim Edey, joka valittiin BBC:n vuoden folk-muusikoksi 2012 ja soittaa myös The Chieftains-yhtyeessä.

Lisätiedot, kuvat, haastattelupyynnöt:
Brent Cassidy, festivaalin johtaja, info@irkku.fi, 050 380 1908

www.irkku.fi

Sirpa Lahti, tiedotus, sirpa@maetka.fi, 040 738 473

Aikaisemmin julkaistut konsertit:
ke 5.10. Seamus Begley & Tim Edey. (Lue tiedote: www.maetka.fi/ajankohtaista)
pe 7.10. Four Winds ja Eala (Lue tiedote: www.maetka.fi/ajankohtaista)
la 8.10. Danú & Nomadi Trio (Lue tiedote: www.maetka.fi/ajankohtaista) 

The Irish Festival of Oulu on Pohjois-Euroopan johtavin irlantilaisen kulttuurin festivaali. Se tarjoaa musiikin lisäksi yleisölleen myös elokuvia, runoutta, teatteria, tanssia, valokuvia, lasten ohjelmaa, iirin kieltä, työpajoja – ja jameja. Se, että tapahtumassa on myös paljon osallistavaa ohjelmaa, on synnyttänyt huippusuosion saaneen, kokonaisvaltaisen elämyksen antavan yhteisöllisen tapahtuman. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan kevään aikana. Lipunmyynti alkaa Lippupalvelussa toukokuussa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Irlannin Pääsiäiskapinasta, joka oli merkittävä sysäys kohti maan itsenäisyyttä. Tapahtumaa kunnioitetaan ja siitä kerrotaan tarkemmin myös festivaalilla usein ohjelmanumeroin.

Leave a Comment