Tuultenpesä – Vindarnas möte

Tuulten ja metsien musiikkia: kansanpuhaltimien huiput Suomesta ja Ruotsista kohtaavat

Tuultenpesä – Vindarnas möte on uusi pelkästään puhallinsoittajista koostuva kokoonpano, joka on syntynyt suomalaisen Wind on Windin ja ruotsalaisen Zephyrin yhteistyönä.

 

Tuultenpesä – Vindarnas möte on uusi kokoonpano, joka on syntynyt suomalaisen Wind on Windin ja ruotsalaisen Zephyrin yhteistyönä. Superyhtyeen ensimmäiset konsertit kuullaan Järvenpäässä 13.7. ja Vantaalla 14.7., minkä jälkeen muusikot matkaavat Kaustiselle esiintymään Kaustinen Folk Music Festivalilla. Lokakuussa vuorossa on Ruotsin-kiertue.

 

Zephyrin muusikot kuulivat reilut pari vuotta sitten Wind on Windistä, uudesta puhallinyhtyeestä, jonka musiikilliset lähtökohdat olivat hyvin samanlaiset kuin Zephyrillä. Molemmat yhtyeet käyttävät musiikissaan erilaisia perinteisiä puisia huiluja Ruotsista ja Suomesta sekä kansanpuhaltimien ohella myös poikkihuiluja ja eri kokoisia nokkahuiluja.

 

”Jo ennenkuin olimme tavanneet, tuntui jotenkin itsestäänselvältä, että tulisimme tekemään yhteistyötä,” kertoo Jonas Simonson, yksi Zephyrin muusikoista. ”Ja kun sitten pääsimme soittamaan yhdessä Helsingin Musiikkitalolla syyskuussa 2014, yhteistyön jatkaminen tuntui yhä houkuttelevammalta.”

 

Tuultenpesä on harjoitellut yhdessä kuluneen kevään aikana ja valmistanut konsertin, jossa kuullaan polskien, poloneesien ja hallingien ohella myös runolaulua ja paimensoitteita.

 

”Monet nyt kuultavista sävellyksistä ja sovituksista ovat syntyneet koko ryhmän yhteistyönä. Tässä prosessissa improvisaatio on ollut keskeinen työkalu, ja sillä on oma tärkeä sijansa myös konserteissa,” kuvailee Simonson.

 

Kuuden huilistin hengitys ja soittimien läpi kulkevat ilmavirrat muodostavat Tuultenpesän: uuden, pelkästään puhallinsoittajista koostuvan kokoonpanon, jonka laaja ilmaisuskaala ulottuu hurrikaanista höyhenenkeveään tuulenhenkäykseen.

 

Konsertit:

Ke 13.7. klo 19.00 Kallio-Kuninkala, Leonora-sali, Järvenpää, Liput 5/3€

To 14.7. klo 12.00 Pyhän Laurin kirkko, Vantaa, Vapaa pääsy, ohjelma 5€

Pe 15.7. klo 20.30 ja 00.00 sekä

La 16.7. klo 13.30 Kaustinen Folk Music Festival

 

Muusikot: Jonas Simonson, Göran Månsson, Kristiina Ilmonen, Mimmi Laaksonen, Kirsi Ojala, Leena Paukkunen

 

Lisätietoja ja kuvia:
Kirsi Ojala (Tuultenpesä) 050-5934124
Sirpa Lahti (tiedottaja, Marjatta & Kaisa) 040-7384736

 

Kuvat: Nadim Photography

 

Lue lisää, katso lyhyt esittelyvideo ja kuuntele musiikkinäytteitä: http://www.possibilitas.se/#!blank-3/ww3dd

 

Tuultenpesä Facebookissa: https://www.facebook.com/Tuultenpesä-Vindarnas-möte-911736102279442/?fref=ts

 

Tuultenpesä/Vindarnas möte on saanut tukea Musikverketiltä, Musiikin edistämissäätiöltä sekä Taiteen edistämiskeskukselta.

Leave a Comment