Suomalainen lauluntekijä Julia Adal laulaa kappaleella, joka synkronoitiin Kolumbian suosituimpaan TV-sarjaan

Suomalainen laulaja-lauluntekijä Julia Adal laulaa Lonely -electropop-kappaleella, joka synkronoitiin eli sijoitettiin vuoden alussa kolumbialaiseen Enfermeras-nimiseen saippuasarjaan. Sairaalaan sijoittuva telenovela on tällä hetkellä Kolumbian katsotuin TV-sarja kahden muun samansuuruisia katsojalukuja keräävän sarjan rinnalla. 

Lonely -kappale julkaistiin 2019 kolumbialaisen artistin Juan Astronauta EP:llä, La Orilla. Julia Adal eli omalta nimeltään Julia Palmu on yksi laulun kirjoittajista. Kappaleen tuottaja ja toinen laulajista, Killabeatmaker, on myös esiintynyt Suomessa DJ:nä mm. Helsingin juhlaviikoilla ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

Kappaleen virallinen musiikkivideo on kuvattu osittain Medellínissä, Kolumbiassa ja osittain Suomessa, jäätyneellä Suomenlahdella, ja sillä on YouTubessa jo yli 260 000 katselukertaa. 

Kirkkonummelta kotoisin oleva Palmu on asunut osittain Medellínissä vuodesta 2017 lähtien kirjoittaen musiikkia. Sitä ennen hän asui Prahassa kolme vuotta. Hän työstää parhaillaan ensimmäistä albumiaan, joka julkaistaan vuoden 2020 aikana. 

Enfermeras-sarjaa näytetään joka arkipäivä parhaaseen katseluaikaan RCN-kanavalla, ja Lonely -kappale on soinut useassa eri jaksossa noin 30-50 sekunnin pätkinä. Tarkkoja katsojalukuja Kolumbiasta ei ole saatavilla, mutta sarjojen suosiota mitataan otteella, jonka mukaan sarjaa katseli 2,7 miljoonaa henkilöä 19.2.2020. Ote on rajattu, joten todellisuudessa luku on suurempi. 

Lonely -kappaleen musiikkivideo.