Outsider Art Festival

Haku auki uudelle Outsider Art Festivaalille 2020!

Outsider Art Festivaali juhlii kulttuurista yhdenvertaisuutta ja haastaa kaikki outsider – taiteen kentällä toimivat taiteilijat mukaan tekemään uutta Outsider Art Festivaalia, joka järjestetään osana Helsingin juhlaviikkoja 20.-21.8.2020.

Outsider Art Festivaali tuo yhteen yhteiskunnan marginaali-ilmiöistä ja taiteesta kiinnostuneen kansainvälisen taideyleisön, marginaalissa toimivat taiteentekijät, kulttuuritoimijat ja -vaikuttajat. Vuoden 2020 teema ja visuaalinen ilme “Yhdessä näemme enemmän” ovat ITE-taiteilija, muusikko Maria Mattilan ja performanssi- ja kuvataiteilija Kalevi Helvetin yhteistyön tulosta.

Outsider Art Festivaali on yleisölle avoin, monialainen show case-festivaali, jonka pääpaikkana on GLivelab Helsinki. Festivaali esittää suomalaisen outsider-taidetta ja taiteen tekijöitä, kansainvälisten vieraiden keynote puheenvuoroja, paneelikeskusteluja, työpajoja sekä verkostoitumistilaisuuksia.

Festivaalin tarkempi ohjelma ja esityspaikat julkistetaan huhtikuussa 2020.

OPEN CALL – HAKUOHJEET TAITEILIJOILLE

Tule mukaan Outsider Art Festivaalille! Festivaalin esiintyjät valitaan avoimella hakuprosessilla. Haku on avoinna 2.3.-20.3.2020. Voit ilmoittautua mukaan täyttämällä hakulomakkeen nettisivuilta. Tutustuthan festivaalin hakuohjeisiin sääntöihin ennen hakemuksen jättämistä (löydät linkin sääntöihin nettisivuilta sekä hakulomakkeelta). Hakukriteerit esitellään tarkemmin hakulomakkeissa.

Päätökset tekee Outsider Art Festivaalin taiteellinen työryhmä, joka koostuu Lyhty ry.n, Autismisäätiön ja Kukunori ry.n edustamista taiteilijoista sekä kansainvälisestä mentoriryhmästä. Työryhmä toivoo saavansa hakijoilta uusia avauksia, yllättäviä ehdotuksia ja tuoreita ideoita. Taiteilijat itse saavat samalla esittää oman vastauksensa kysymykseen mitä on suomalainen Outsider-taide?

Toivomme, että lisäkysymykset ja yhteydenotot tapahtumaan ja open call -vaiheeseen liittyen osoitetaan festivaalin tuotantotiimille. Taiteellinen työryhmä ei vastaa valintaprosessiin liittyviin kysymyksiin.

Yhteydenotot :info@outsiderartfestival.fi

Seuraa meitä netissä!
Facebook: www.facebook.com/outsiderartfestival
Nettisivut: www.outsiderart.fi/festival

Yhteistyössä: Pertin Valinta, Lyhty ry, Autismisäätiö sr, Kukunori ry, Donkey Hotel, Taike, Helsingin juhlaviikot, GLivelab, RadioHelsinki, Muusikkojen liitto, Suomen Lontoon-instituutti, IPI Kulmakuppila, Helsingin kaupunki, Creative Finland, AGMA ja Maetka.