“Organ Free on astunut avaruuden, psykedelian, poreilun ja ilon maailmaan”

-Kalle Salonen

Mimmit

Mental Beauty Records (MBR) julkaisee Organ Free trion pitkäsoiton 8.11.2019 (MBRCD019). 

Organ Free on trio joka luo musiikkia nyt hetkessä. Organ Free on kosketinsoittaja Kalle Salosen, rumpali Hannu Pikkaraisen ja trumpetisti Antero Prihan menevän jazzin sekä vapaamman ilmaisun projekti. 

“Merkittävää tässä levyssä on sen kokoonpano ja tyylilaji. Musiikki on vapaata improvisaatiota Hammond ja Nord-uruilla, trumpetilla ja rummuilla. Toista samanlaista kokoonpanoa tuskin löytyy. Levy on syntynyt Kallen halusta soittaa freetä. Kokeilimme, että onnistuuko se ja olimme äimistyneitä. Se Toimii! Levy on tehty kaikille ennakkoluulottomille musiikin ystäville. Se todella toimii kaikenlaisille ihmisille eikä vaadi mitään ennakkotietoa tai tuntemusta vapaasta ilmaisusta tai musiikista.” kertoo Antero Priha levyn syntyprosessista ja kohderyhmästä.  

Kalle Salonen on vienyt virtuositeettinsa Hammond-urkujen lisäksi nyt myös erilaisiin syntetisaattorimaailmoihin.  Hänen esikuvina ovat muun muassa Peter Brötzman, Paal Nielsen Love, Ken Vandermark, Mats Gustavsson ja Evan Parker.  www.kallesalonen.com 

Antero Priha on monissa jazz, rock ja taide-yhtyeissä ja produktioissa työskennellyt luova trumpettisolisti ja säveltäjä, joka ei pelkää heittäytyä myöskään vapaan ilmaisun vietäväksi. Antero on työskennellyt esim Edward Vesalan Sound & Fury yhtyeessä, sekä omissa projekteissa kuten Anu Komsi, Antero Priha & Mielen Taivas, Kiiskinen-Priha Buddha Souls, Asko Keränen & Antero Priha Underground Jazz Festival Orchestra sekä Pikkarainen-Priha Boats. www.anteropriha.com

Hannu Pikkarainen on legendaarinen tuottaja ja multi-instrumentalisti, kitaristi, rumpali, säveltäjä ja sovittaja, joka on työskennellyt kotimaisten eturivin artistien kanssa jo 80-luvulta lähtien mm. Vesa-Matti Loiri ja Aki Sirkesalo ovat olleet Hannun työskentelykumppaneita.

Organ Free lähtee Ruotsiin levynjulkaisukiertueelle:
21.11. Tukholma; Larry´s Corner
22.11. Örebro; The Pennybridge Arms 
23.11. Halmstad; Dramalogen Kulturhus 

MBR on voittoa tavoittelematon levymerkki, joka on suunnattu mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille sekä heidän omaisilleen. MBR hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). MBR:n tärkein toimintamuoto on Kulttuuripaja Stage, joka on verkossa toimiva musiikintekijöiden yhteisö, jossa eri ikäiset muusikot, tuottajat, kansitaiteilijat ja sanoittajat ympäri Suomen kohtaavat ja tuottavat yhteistyössä biisejä. 

Biisit:
1. Particle dance
2. Poem collection
3. Bueno ham
4. Native ballad
5. Yellow
6. Moonwalk
7. Free heart hearts space jazz
8. Fear no Shadow

Kaikkien biisien sävellys Antero Priha, Kalle Salonen ja Hannu Pikkarainen.

Kannet: Vilunki 3000.

Organ Free Spotify- suora linkki tässä.
Levy on kuunneltavissa kaikkien suoratoistopalvelujen kautta. 

Lisätietoja, promolevyt ja haastattelupyynnöt:
Organ Free/ Antero Priha p. 040 560 0655
Liisa Tolonen, liisa@pertinvalinta.fi, 0401423770

https://www.facebook.com/organfreemusic/

Levyn kansikuva: https://drive.google.com/file/d/1HAPv_z3NUpKsbls41xhlJrjPdWtO84vY/view?usp=sharing

Lisätietoja Mental Beauty Recordsista​:
www.mentalbeautyrecords.fi
www.facebook.com/mentalbeautyrecords/
www.instagram.com/mentalbeautyrecords

MBR:n julkaisut Spotifyssa: @mentalbeautyrec

Riitta Huttunen 
MBR viestintä- & promootiovastaava
puh. +358 50 355 1036
riitta.huttunen@kukunori.fi

Tiedotus
Marjatta & Kaisa – Maetka.fi