Niin paljon kuuluu kirjastoon

Järvenpään kirjasto selvittää ei-kirjaston käyttäjien asenteita, esteitä ja toiveita

Järvenpään kirjasto haluaa parantaa palveluitaan. Kirjastossa on meneillään selvitystyö, jossa selvitetään ei-kirjaston käyttäjien asenteita ja esteitä kirjaston käyttämiselle sekä näkemyksiä kirjastopalveluiden kehittämiseksi.

Syksyn 2016 aikana tietoa kerätään niin aktiivisten kuin ei-asiakkaiden keskuudesta sähköisesti, lomakekyselyillä ja haastatteluilla 5.-16.9.2016 välisenä aikana. Kehittämiseen haastetaan kaikki kuntalaiset. Kysely toteutetaan Järvenpään rautatieasemalla, uimahallissa, kirjastossa, Vanhankylänniemen terveysasemalla sekä Järvenpää-talossa. Kyselyyn osallistumaan pääsee myös sähköisesti. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja sekä lippuja Järvenpää-talon konsertteihin.

Linkki kyselyyn: fi.surveymonkey.com/r/jarvenpaankirjasto

Järvenpää on aktiivisten kulttuuritoimijoiden ja kulttuuria kuluttavien asukkaiden kaupunki. Kirjaston aktiivisia käyttäjiä on kolmasosa heistä, ja tässä on runsaasti kasvun varaa.

Selvitystyön tavoitteena on kasvattaa kirjastokorttia käyttävien asukkaiden määrää, luoda pysyviä uusasiakashankinnan toimintamalleja sekä tehostaa järjestöjen kanssa tehtävää yhteistyötä. Asiakkaille myös luodaan mahdollisuuksia vaikuttaa, osallistua ja tehdä itse. Kirjasto tuodaan ulos kirjastotalosta ja kiinnostavat järjestöt tuodaan kirjastoon järjestämään toimintaa. Kirjasto tekee aktiivista uusasiakashankintaa tapahtumissa ja julkisissa tiloissa.

”Verkostoituminen ja aktiivinen näkyminen kaupunkilaisten arjessa sekä uusien asiakasryhmien tavoittaminen juhlistavat hienosti vuonna 2017 vietettäviä Järvenpään kirjaston 85-, kirjastotalon 30- ja itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlia. Meillä on ensi vuonna jo käytössämme myös uusi kirjastojärjestelmä, joka osaltaan edistää palveluiden edelleen kehittämistä” toteaa Järvenpään kirjastopalveluiden päällikkö Katariina Järveläinen.

Lisätietoja:jarvenpaa_logo_pysty_sininen_300dpi_rgb
Mervi Korko, asiakaspalveluvastaava, Järvenpään kaupunginkirjasto
040 315 2543, mervi.korko@jarvenpaa.fi

Kyselyn toteutus ja tiedotus: Sirpa lahti, 040 738 4736
Marjatta & Kaisa Oy – maetka.fi

Leave a Comment