ILKKA HEINONEN TRIO // SAVU -LEVYNJULKAISUKIERTUE

Ilkka Heinonen Trio yhdistää jouhikon arkaaisen soinnin nykyajan säröytyneisiin ääniin
– Uhrilehtojen ja savupirttien kaikuja ruostuneiden tehtaiden sykkeessä.
Kehutun debyyttilevynsä ”Savu” julkaisukiertueella Ilkka Heinonen Trio esittelee maagisen, määrittelyitä kaihtavan musiikillisen maailmansa, jossa sävelletyt ja improvisoidut jaksot kietoutuvat toisiinsa vieden kolmikon musiikin hiljaisuudesta huutoon, puhtaudesta mielemme takapihoille.

Ilkka Heinonen Trion konsertti syksyllä 2014 Womex- maailmanmusiikkimessuilla Espanjassa oli menestys ja nyt trio kiertää Suomea juhlistaen debyyttilevyään. Levyn julkaisi Rockadillo Records toukokuussa 2015.

Ilkka Heinonen Trion jäsenet ovat ansioituneita mm. jazzin, kansanmusiikin ja maailmanmusiikin parissa. Tämän vuoden Teosto-palkinnon voittanut Mikko Hassinen tunnetaan useista jazzmusiikin kärkiyhtyeistä ja on perkussioineen ja ohjelmointitaitoineen äänten alkemisti niin tarkkuudessaan kuin luovassa tutkivuudessakin. Sibelius–Akatemiassa lehtorina toimivalla australialaislähtöisellä Nathan Riki Thomsonilla on Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen laaja kokemus musiikkikulttuureista eri puolilta maailmaa, ja hänen taituruutensa sekä herkkyytensä yhteissoitossa ovat vertaansa vailla. Ilkka Heinonen on kansanmusiikkiin ja maailmanmusiikkiin erikoistunut muusikko ja säveltäjä soittiminaan jouhikko kontrabasso ja violone.

Heinosen soitto on saanut vaikutteita niin taidemusiikista, jazzista, kuin Euroopan kansanmusiikkikulttuureistakin. Jouhikonsoittajana hän soittaa jouhikkokvartetti jouhiorkesterin riveissä sekä vanhan musiikin ja kansanmusiikin taiturit yhdistävässä folkbarokkiyhtyeessä Vento di Boréa. Ilkka Heinonen on soittanut jouhikollaan solistisissa tehtävissä Radion sinfoniaorkesterin, Caput Ensemblen, Uusinta-kamariorkesterin, Haapaveden kamariorkesterin ja Nefesin konserteissa ja levytyksissä. Keväällä 2015 Heinonen sävelsi ja esitti violonella eli kontrabassogamballa musiikin Helsinki Dance Companyn teokseen ”Juicy – Tuli vaan mieleen” (kor. Ervi Sirén).

Kiertuepaikkakunnat:
1.10. klo 19 Lava-klubi, Helsinki
6.10. klo 19 Palokan pelimannitalo, Palokka
7.10. klo 19, Kouta-Sali, Kajaani,
8.10. klo 19 Valve, Oulu
9.10. klo 19 Seinäjoen kaupunginkirjaston Kässärin galleria, Seinäjoki
3.11. klo 19 Loimaan Taidetalo, Loimaa
4.11. klo 19 Cafe Intro, Kerava

Yhtyeen kokoonpano:
Ilkka Heinonen – jouhikko, ääni
Nathan Riki Thomson – kontrabasso
Mikko Hassinen – rummut, elektroniikka

Kiertuetta ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Musiikin edistämissäätiö.
Kiertueen tuottaa Marjatta & Kaisa.

Lisätiedot:
Ilkka Heinonen
ilkkaheinonentrio@gmail.com
+358 40 8281292

Leave a Comment