Ida Elina julkaisee musiikkia Kaija Kärkisen ja Ile Kallion kanssa

Kansainvälistä uraa tekevä artisti ja popkantelisti Ida Elina julkaisee Kaija Kärkisen ja Ile Kallion kanssa Sade-sinkun 27.10.2023.  

Ida Elina julkaisee Ile Kallion säveltämän ja Kaija Kärkisen sekä Ile Kallion sanoittaman vuonna 1994 vuonna julkaistun Sade-kappaleen. Kappale on trion sovittama.  

“Sade-biisi tuntui alusta saakka kuin kanteleelle tehdyltä ja kun tovin rohkeuden keräämisen jälkeen Kaijalle ja Ilelle ehdotettiin yhteistyötä, niin fiilis oli mahtava, kun he molemmat olivat heti mukana! Sade äänitettiin ja kuvattiin Espoon Laaksolahdessa hyvin sateisena päivänä ja lopputuloksesta tuli kyllä todella kaunis ja onnistunut. Mahtavaa saada tehdä yhteistyötä loistomuusikkojen kanssa!”, toteaa Ida Elina biisin taustaa.

Kärkisen ja Kallion julkaisema Sade-niminen albumi oli aikoinaan myyntimenestys. 

”Sade-albumimme julkaistiin 28 vuotta sitten. Olimme todella iloisesti yllättyneitä, kun Ida Elina halusi tehdä siitä version, ja vielä yhdessä kanssamme. Arvostamme molemmat hänen taitoaan ja muusikkouttaan todella paljon. Emme olleet tavanneet koskaan aiemmin, mutta yhteistyömme oli alusta asti todella helppoa, välitöntä ja rentoa. Ja kyllä lopputulos kuulostaa meiltä kaikilta!”, kertoo Kaija Kärkinen tuoreesta sinkun julkaisusta. 

Ida Elina on YouTube-ilmiö ja laulaja-lauluntekijä, joka on tehnyt kanteletta tunnetuksi. Hänet on palkittu lukuisilla tunnustuspalkinnoilla; Evento Awards Vuoden Esiintyjä, Vuoden Kantele -tunnustus, radioiden Vuoden Joululevy -palkinto, sekä lisäksi hän on voittanut 1. kansainvälisten kantelekilpailujen ammattilaissarjan. Hänet on äänestetty TOYP Suomi Vuoden Nuori Menestyjä 2021 yleisön suosikiksi.  Readme julkaisi ”Ida Elina Popkanteletar” omaelämäkerran toukokuussa 2022. Vastikään hän konsertoi Taiwanissa, jossa hänen Fearless-albumi julkaistiin paikallisen levy-yhtiön toimesta elokuussa 2023.

Linkki Sade kappaleen audiotiedostoihin vain median käyttöön pyynnöstä.

Kappaleesta on työn alla myös pian julkaistava musiikkivideo.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Päivi Kujanen
045 631 6334

Jim Hakola, Tuottaja, Ida Elina Oy
050 328 3941

Kotisivut: www.idaelina.com

Tiedotus:

Marjatta & Kaisa Oy
info@maetka.fi
www.maetka.fi

Sade:

Säv. Ile Kallio
San. Ile Kallio/Kaija Kärkinen
Äänitys, miksaus ja masterointi: Tuomas Aukio
Kuvaus: Hannu Ali-Löytty / Kuvaamo Soma
Alkuperäinen julkaisupäivä: 1.12.1994
Julkaisija: Hello World Records
ISRC#: FIARA9400090
UPC: 6417689076303

Ida Elinan musiikkia on saatavilla mm. seuraavien suoratoistopalvelujen kautta:

Apple Music – https://www.apple.com/apple-music/
Spotify – https://www.spotify.com/
YouTube Music – https://music.youtube.com/