Four Winds ja Eala tuovat Irlantia Ouluun Dublinista ja Tampereelta

  1. The Irish Festival of Oulu, Suomen irkkumekka, tuli viime syksynä 10-vuoden ikään. Uudelle vuosikymmenelle lähdetään ohjelmalla, joka ei tule kalpenemaan edellisilleen: Festivaaliperjantain päätähtenä toimii irlantilainen Four Winds, joka esiintyy 7.10. Uudella Seurahuoneella. Illan aloittaa Tamperelainen Eala.

Four Winds on tiukasti perinteeseen nojautuva irlantilaisen musiikin yhtye, joka kuitenkin haluaa esittää ja esitellä kappaleensa ja sanoituksensa hyvin modernissa kontekstissa. Yhtyeen jäsenet kertovat saaneensa vaikutteita muun muassa seuraavilta legendoilta: Begley ja Cooney, The Bothy Band, Planxty, Brady ja Irvine, Moving Hearts, Pink Floyd ja jopa Elvis. Yhtye sai vuonna 2015 arvostetun Danny Kyle –palkinnon, jonka merkittävälle nousevalle kyvylle myönsi Celtic Connections Festival. Four Winds on

Daoiri Farrell (laulu & bouzouki)
Caroline Keane (concertina & pillit)
Robbie Walsh (bodhrán, perkussiot & taustalaulu)
Tom Delany (säkkipilli & pillit)

“We are all very like-minded people, which is certainly a help. We have similar styles and approaches to music and, above all, we each have tremendous respect for each other as musicians. We simply love playing together,” Caroline kommentoi.

Yhtye on perustettu vuonna 2013, mutta sen jäsenet ovat kiertäneet Eurooppaa, Canadaa ja Amerikkaa sooloina sekä muiden yhtyeiden kanssa jo vuosia. Yhtyeen debyyttialbumi ”FourWinds” on julkaistu kesällä 2015.

Ealan soitossa rennon varmaotteisesti kulkevien reelien ja jigien melodiat yhdistyvät kielisoitinten raikkaaseen helinään. Yhtyeen tavaramerkki on soundin keveys ja ilmavuus, jossa komppisoittimet ja melodia antavat sopivasti tilaa toisilleen. Ealan vahvuutena on myös soitinten laaja kirjo, jonka ansiosta yhtye pystyy luomaan erittäin monipuolisen äänimaailman.

Maija Koskenalusta (irlantilainen huilu, pillit, laulu)
Noora Karjalainen (bodhrán, laulu)
Antti Havia (viulu, bouzouki, banjo, kitara, laulu)
Jyrki Koivisto (kitara, bouzouki, mandoliini, laulu)

Aikaisemmin julkaistussa avajaiskonsertissa keskiviikkona 5.10. esiintyvät legendaariset Seamus Begley ja Tim Edey. (Lue tiedote: www.maetka.fi/ajankohtaista)Logo_2016

Lisätiedot, kuvat, haastattelupyynnöt:
Brent Cassidy, festivaalin johtaja
info@irkku.fi
050 380 1908
www.irkku.fi

Sirpa Lahti, tiedotus
sirpa@maetka.fi
040 738 4736

The Irish Festival of Oulu on Pohjois-Euroopan johtavin irlantilaisen kulttuurin festivaali. Se tarjoaa musiikin lisäksi yleisölleen myös elokuvia, runoutta, teatteria, tanssia, valokuvia, lasten ohjelmaa, iirin kieltä, työpajoja – ja jameja. Se, että tapahtumassa on myös paljon osallistavaa ohjelmaa, on synnyttänyt huippusuosion saaneen, kokonaisvaltaisen elämyksen antavan yhteisöllisen tapahtuman. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan kevään aikana. Lipunmyynti alkaa Lippupalvelussa toukokuussa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Irlannin Pääsiäiskapinasta, joka oli merkittävä sysäys kohti maan itsenäisyyttä. Tapahtumaa kunnioitetaan ja siitä kerrotaan tarkemmin myös festivaalilla usein ohjelmanumeroin.

Leave a Comment