ENSIMMÄINEN KALEVALA ELÄVÄNÄ TAI KUOLLEENA-KAUPUNKIFESTARI JÄRJESTETÄÄN TAVASTIALLA 20.-21.9.

Jokamiehen- ja jokanaisenoikeudet Kalevalaan palautetaan Tavastia-klubilla 20. ja 21. syyskuuta 2019. Muinaiseläjillä oli näillä kulmilla sana hallussa, läppä kohdillaan ja muistiyhteys koko maailman tarinaperinteeseen. Tuloksena syntyi mustissa metsissä ja sumuisilla soilla väkevää viihdettä, jota eivät 1800-luvun hymyttömät partaäijät eivätkä myöhempien aikojen nationalistiset historian väärentäjät onnistuneet kokonaan vesittämään. KalevalaFestin bändit, artistit ja klovnit kokoontuvat Tuomari Nurmion ja Juha Hurmeen johdolla Tavastialle kadonneen sana-aarteen etsintään.

Kalevala elävänä tai kuolleena-festivaali on Tuomari Nurmion ja Juha Hurmeen masinoiman KalevalaFest -hankkeen ensimmäinen kaupunkifestivaali. Kalevala elävänä tai kuolleena järjestetään Tavastia-klubilla Helsingissä. Festivaalilla esiintyvät perjantaina 20.9.  PalefaceMara BallsJaakko Laitinen & Väärä rahasekä Tuomari Nurmio & Tohtori Hillilä. Lauantain 21.9. esiintyjät ovat Ismo Alanko, Suistamon sähkö, Pekko Käppi & K:H:H:L sekä Faarao Pirttikangas & Nubialaiset. Kumpanakin iltana lisäksi esiintyy Juha Hurme & Kalevalan ydinfysiikkaa-ryhmä, joka koostuu näyttelijöistä, sirkustelijoista ja silmänkääntäjistä. 

Kaikki festivaalin artistit ovat mukana Vallila Music House:n 30.8. julkaisemalla Kalevala elävänä tai kuolleena-albumilla, joka on kuunneltavissa nyt kaikissa suoratoistopalveluissa sekä saatavilla CD:nä ja vinyylinä muun muassa Levykauppa Äx:stä ja festivaalin yhteydessä tietenkin Tavastialta. 

Musiikin lisäksi KalevalaFest tekee yhteistyötä Iron Danger-videopelin kanssa, joka on saanut innoituksensa Kalevalan hahmoista ja suomalaisesta mytologiasta. Festari tarjoaa mahdollisuuden pelata ja tutustua  2020 julkaistavaan peliin, jota on juuri esitelty kansainvälisissä pelitapahtumissa.

Festarilla myynnissä olevat hupparit, t-paidat ja laukut ovat kaikki luomumateriaaleista valmistettuja ja toteutettu yhteistyössä suomalaisen R-Collectionin kanssa. Lisäksi myynnissä on Hailuodon panimon Kalevala elävänä tai kuolleena-olutta. KalevalaFest -hankkeen yhteistyökumppani on Klaus K hotelli, joka tarjoaa majoituspaketteja festarivieraille. Klaus K:ssa Kalevalan tarusto yhdistyy moderneihin majoituspalveluihin ja suomalaiseen muotoiluun. 

Festivaali tulee rikastuttamaan Helsingin kulttuuritarjontaa nostamalla esille Kalevalasta inspiroituneita rock-artisteja ja uutta musiikkia, jotka kytkeytyvät Kalevalaan. Festarin ja levyn lisäksi vuonna 2019 KalevalaFest-kokonaisuuteen kuuluvat muun muassa klubit G-Livelabilla (10.10, 21.11. ja 19.12.) ja 3.-6. -luokkalaisille suunnattu Valekalevala-kirjoituskilpailu.

Hanketta ovat tukeneet Koneen SäätiöKalevalaseuraSuomen Musiikintekijät ja Helsingin kaupunki. Muita yhteistyökumppaneita ovat tällä hetkellä Vallila Music HouseTeos-kustantamo, Tavastia-klubi, G Livelab, Klaus K Hotel,  Yle ja Superson.

Median akkreditoituminen festivaalille tapahtuu tämän linkin kautta sunnuntaihin 15.9.2019 mennessä: https://forms.gle/hSE3m8enygnURfKf6

Liput & aikataulu:

Liput Tiketistähttps://www.tiketti.fi/kalevala-elavana-tai-kuolleena-2019-tavastia-klubi-helsinki-lippuja/

Koko festivaali: 19.9. saakka 50 €, ovelta myydään ainoastaan päiväkohtaisia lippuja, mikäli paikkoja on jäljellä.

Yhden päivän liput: pe/la 28 € 19.9. saakka, ovelta 30 €. Opiskelija ym. alennus ennakkoon 25 €.

Aikataulu: ovet auki pe klo 19 ja la klo 18.

Festivaali on K-18.

Tiedotus & haastattelupyynnöt:


Riitta Huttunen, riitta@maetka.fi, 050-3551036
Sirpa Lahti, sirpa@maetka.fi, 040-7384736

www.kalevalafest.fi
Facebook: kalevalafest
Instagram: @kalevalafest

Median akkreditoituminen: https://forms.gle/hSE3m8enygnURfKf6

Kuvia: http://bit.ly/kalevalafest_kuvat

Albumihttps://lnk.to/Kalevala-Elavana-tai-kuolleena
Valekalevala-kirjoituskilpailuwww.valekalevala.fi

#kalevalaelävänätaikuolleena #kalevaladeadoralive #kalevalafest