Alma Sipilän syväsävyinen pop menee ihon alle

Laulaja-lauluntekijä Alma Sipilä säveltää ja sanoittaa syväsävyistä pop-musiikkia, jolla on jykevästi sykkivä sydän. Lokakuun 28. päivänä julkaistavasta esikoislevystään “Pilvet ovat valtameriä” Alma kertoo,

Useamman vuoden keikkakokemuksen myötä tiesin levyntekoon lähtiessäni, että musiikkini voima piilee erityisesti sen koskettavuudessa ja herkkyydessä, kyvyssä liikuttaa kuulijaansa. Toivon, että tämä levy voisi olla jotain, jonka kuulija voi kääriä ympärilleen niin kuin pehmeän huovan. Jotain mikä vie syvälle ja siellä soidessaan eheyttää ja vahvistaa.”

Syntyi levy, joka aukeaa vähitellen, kerros kerrokselta. Alun perin pianon ja laulun kannateltavana syntyneisiin lauluihin löytyi uudenlaista äänikuvallista rikkautta, kun mukaan tuottajaksi astui Risto-yhtyeestä tunnettu, Teosto-palkittu säveltäjä, sanoittaja, tuottaja ja muusikko Risto Ylihärsilä.

Kaiken järjen mukaan Riston, kaavasta poikkeavasta musiikillisesta näkemyksestään tunnetun musiikintekijän, ja näiden herkkien, monen tavoin perinteiseen laulaja-lauluntekijä kaavaan taipuvien laulujen yhdistelmä oli jokseenkin epälooginen. Siinä piili kuitenkin myös sen voima. Lähestyimme Riston kanssa musiikin tekemistä omalla tavallamme asian äärilaidoilta, ja juuri sen vuoksi tuntuikin, että siitä yhteisestä puolivälistä syntyi jotain erityistä. Tämän levyn syntymisessä oli oma, monin tavoin uniikki ja raikas synergiansa” Alma kuvaa.

Pilvet ovat valtameriä -levyn laulujen teemat kiteytyvät yhteen sanaan: rohkeus. Rohkeus tulla ja päästää toinen lähelle, rohkeus päästää irti. Rohkeus astua elämässä uuteen vastoinkäymisten jälkeen, rohkeus antaa anteeksi. Rohkeus nähdä se, mikä on totta, silloinkin kun se tekee kipeää.

Alma on toiselta ammatiltaan psykologi, ja tämä näkyy sanoitusten tavassa katsoa ihmisyyttä läheltä, suoraan silmiin, sekä tuntuu siinä, miten laulut kulkevat pianon ja kuulaan, vahvasti herkän äänen kautta suoraan ihon alle, sinne minne ne kuuluvat.

Levyn kappaleet:
1. Pilvet ovat valtameriä / 2. Nuhteeton mies / 3. Muovaa minut / 4. Hauraasta aineesta / 5. Tänään mä en tiedä muuta / 6. Tahdon / 7. Juuri nyt / 8. Enemmän kuin toinen meistä / 9. Laulu nuorelle lauluntekijälle
Sävellykset ja sanoitukset: Alma Sipilä

Soundcloud: soundcloud.com/alma-sipil/sets/pilvet-ovat-valtameria

Haastattelupyynnöt, promolevyt ja lisätietoja:
Alma Sipilä, alma
@almasipila.fi, 050-3634329
www.almasipila.fi

Kuvan tiedot: Ville Kavilo/ Kavilo Photography

Alma Sipilä, Pilvet ovat valtameriä, Murtovesi Records (ASMR01) 28.10.2016
Jakelu: Suomen Musiikkipiste, myynti@musiikkipiste.piste.fi

Levynjulkaisukiertue:
29.10.2016 klo 18.45 Iholla klubi, Cafe Piritta, Helsinki
4.11.2016 klo 21.30 Teereenpeli, Tampere (mukana bändi)  

18.11.2016 klo 22 Bar Sointu, Turku

Levynjulkaisukiertue täydentyy vielä syksyn aikana ja keväällä 2017 Alma Sipilä kiertää olohuoneissa ympäri Suomen. Seuraa uutisointia Alman kotisivulta http://www.almasipila.fi ja Facebookissa.

Kokoonpano:
Alma Sipilä, laulu, piano
Junnu Ikonen, kitara
Niko Ronimus, rummut
Jussi Heino, sähkökitara
Jarno Tuokkola, basso
Harri Topi, sello
Sami Sippola, tenori- ja baritonisaksofoni
Vesa Hyrskykari, klarinetti, huilu

Leave a Comment