3X3 Urku auki!

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kolmen hammondin ja urkurin voimin

Lasikattoja murtava Kalle Salonen on levyttänyt albumin unelmakokoonpanollaan – kolmen urkurin voimin. Albumi julkaistaan 12.6.2024.

Marginaalissa olevien musiikintekijöiden ikioma Hikinauhat levy-yhtiö julkaisee 12.6.2024 kolmen hammond-urkurin Salonen – Gustavson – Gröhn ainutlaatuisen albumin 3 X 3.  Idea on saanut alkunsa Kalle Salosen mukanaolosta OAF (Outsider Art Festival) Akatemiassa. Salosen kolmen Hammond-urkurin unelmaa toteuttaa musiikkituottaja ja multi-instrumentalisti Hannu Pikkarainen, joka toimii myös Salosen sävellystyön mentorina. Äänitteellä Hammondeja soittaa Salosen lisäksi kaksi pitkän linjan konkaria: Wigwam-yhtyeestä tuttu Jukka Gustavson ja J. Karjalaisen bändissä soittava Pekka Gröhn. Albumilla soittavat myös Salosen luottopuhaltajat Antero Priha ja Panu Syrjänen, rumpali-tuottaja Hannu Pikkarainen sekä basisti Teuvo Merkkiniemi. Salosen uusi teoskokonaisuus sai ensiesityksensä elokuussa 2023 Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltassa. 

“Todella vapauttavat fiilikset, kun saa soittaa hienojen ihmisten kanssa. Enhän mä kykene yksin tällaiseen. Mulle tää on tosi kivaa, koska Pekkahan oli mukana jo ekalla Cat Slide -levyllä ja Jukan kanssakin on soitettu eri yhteyksissä jo melkein kymmenen vuoden ajan. Kyllähän se on komee juttu pistää kolme Hammond-urkua läjään ja lavalle. Siinä on vähän sellasta historian meininkiä. Tää on siinäkin mielessä hyvä juttu, että enää ei varmaan kukaan tuu sanomaan, että Kalle laita nyt se volume hiljemmalle tai älä nyt soita sitä Hammondia!”, Salonen toteaa. 

Kalle Salonen on suomalainen groovejazzmuusikko ja säveltäjä, jonka pääinstrumentti on Hammond-urut. Hän murtaa lasikattoja ensimmäisenä kehitysvammaisena muusikkona, joka tavoittelee kansainvälistä uraa säveltäjänä. Salonen on aiemmin levyttänyt kaksi pitkäsoittoa Cat Slide (2013) ja Barracuda Man (2016). Salonen on keikkaillut soolona, Kalle Salonen & Antero Priha duolla, sekä yhtyeissä Kalle Salonen ja Organ Free. Salonen on vuosien aikana myös isännöinyt hammond-klubia Bar Loosessa ja edesmenneissä Elmun tiloissa Nosturissa Helsingissä sekä toiminut radioshowurkurina Radio Helsingissä.

OAF Akatemia on tammikuussa 2023 käynnistynyt taideohjelma, joka avaa työllistymisen mahdollisuuksia marginaalissa toimiville taiteen tekijöille visuaalisen taiteen, esittävän taiteen, musiikin, elokuvan, kirjallisuuden ja mediataiteen aloilla. Ohjelma tukee outsider-taiteen tekijöiden työskentelyä pitkäjänteisesti ja luo uuden toimintamallin, joka mahdollistaa outsider-taiteen tekemisen ja tilaamisen toimeksiantoina. Ohjelman tuottaa outsider-taiteen tuotantotalo ja agentuuri Pertin Valinta ja rahoittaa Koneen säätiö.

Albumi julkaistaan 12.6.2024 

Levyn fyysisiä kappaleita lähetetään pyynnöstä osoitteesta: teukka@pertinvalinta.fi  

Albumin ennakkolatauslinkki Spotifyhin:  https://distrokid.com/hyperfollow/salonengustavsongrhn/3×3

Kesälle 2024 sovittuja keikkoja:

12.6. Espanlava, Helsinki
16.8. Parafest, Joensuu
23.8. Sellosali, Espoo

Lisätietoja:

Teuvo Merkkiniemi
0400 878 165
teukka@pertinvalinta.fi

Tiedotteen kuva © Pekka Elomaa
Levyn kannet © Kalle Pajamaa

Tutustu lisää:

Tiedotus
Marjatta & Kaisa – Maetka.fi
info@maetka.fi
040 738 4736

Outsider Art Festival (OAF) 

Outsider Art Festivalin (OAF) ja OAF Akatemian tuottajana toimii Pertin Valinta, outsider-taiteen tuotantotalo ja agentuuri. www.pertinvalinta.fi

OAF Akatemia tarjoaa kuudelle outsider-taiteen tekijälle kuuden kuukauden työskentelyjakson, joiden tuloksena syntyy kuusi tilaustyötä eri taiteen aloilta. Ohjelmaa rahoittaa Koneen säätiö. https://outsiderart.fi/oaf-akatemia/
#koneensäätiöntuella

Outsider Art Festival OAF on Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaali, joka järjestetään Helsingissä 15.-25.8.2024. OAF antaa äänen outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, kirjallisuutta, esitystaidetta, elokuvia ja elämäntarinoita. OAF tekee pioneerityötä ja edistää yhdenvertaisuutta kulttuuri- ja tapahtuma-alalla. OAF palkittiin vuonna 2022 Vuoden välitysteko -palkinnolla (AGMA ry) sekä Suomen Kulttuurirahaston Taidetta yhdessä -kärkihankkeena. www.outsiderart.fi