The Irish Festival of Oulu 2016 – ohjelmaa Riverdancesta kapinavuosien historiaan

The Irish Festival of Oulu järjestetään tänä vuonna 11. kerran 5.-9.10.2016. Huippusuosittu tapahtuma kokoaa irlantilaisen musiikin tähdet Ouluun ja esittelee irlantilaista kulttuuria monipuolisesti. Festivaalin koko ohjelma julkaistaan pe5.8. osoitteessa www.irkku.fi. Pääkonsertteja Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan salissa on tänä vuonna kaksin kappalein.

An Irish Musical Journey, to 6.10 klo 18 Madetojan sali

Oulu Sinfonia ja The Irish Festival of Oulu tekevät historiaa aloittaessaan yhteistyön. Irlantilainen kansanmusiikki on inspiroinut useita nykyajan säveltäjiä. Oulu Sinfonia esittää kaksi orkesterisarjaa, Shaun Daveyn teoksen The Brendan Voyage, jossa säkkipillisolistina on Liam O’Flynn, ja Bill Whelanin säveltämän Riverdance: A Symphonic Suite, jossa kuullaan Riverdance-shown musiikki yhtenäisenä konserttiteoksena. Oulu Sinfoniaa johtaa kapellimestarivieras David Brophy.

Usher’s Island + Seamus Begley ja Tim Edey, su 9.10. klo 15 Madetojan sali

Festivaalin päättää huikea konsertti. Usher’s Island on todellinen irlantilaisen musiikin megabändi. Siinä soittavat genren arvostetuimmat ja ihailluimmat muusikot: kielisoitinmaestrot Andy Irvine ja Dónal Lunny, legendaarinen viulisti Paddy Glackin, rytmikuningas John Doyle (kitara, busuki, laulu) sekä sensaatiomainen huilisti ja säkkipillisti Mike McGoldrick. Konsertin avaa duo Seamus Begley ja Tim Edey.

Ohjelmasta löytyy muitakin konserttihelmiä: legendaaristen multi-instrumentalistien Seamus Begleyn ja Tim Edeyn oma konsertti (ke 5.10.) energistä esiintymistä, vanhaa irlantilaista musiikkia ja kaunista laulua tarjoava yhtye Danú (la 8.10.) ja perinteeseen vahvasti, mutta modernisti nojaava Four Winds, jota lämmittelee tamperelainen Eala (pe 7.10.).

“Näin montaa irlantilaisen musiikin maailmanluokan tähteä ei olla ennen nähty samassa tapahtumassa. Meillä on isoja konsertteja koko festarin ajan, siis joka päivä! Festarin historian paras kattaus!”, hehkuttaa festivaalin johtaja Brent Cassidy. 

The Irish Festival of Oulu on Pohjois-Euroopan johtavin irlantilaisen kulttuurin festivaali. Se tarjoaa musiikin lisäksi elokuvia, runoutta, teatteria, tanssia, valokuvia, lasten ohjelmaa, iirin kieltä, työpajoja – ja jameja. Osallistava ohjelma tekee festivaalista kokonaisvaltaisen elämyksen antavan yhteisöllisen tapahtuman.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Irlannin Pääsiäiskapinasta, joka oli merkittävä sysäys kohti maan itsenäisyyttä. Tapahtumaa kunnioitetaan ja siitä kerrotaan tarkemmin myös festivaalilla usein ohjelmanumeroin.

The Irish Festival of Oulun lipunmyynti on alkanut Lippupalvelussa. Tämän vuoden tapahtumaan odotetaan 8000 kävijää ja vieraita myös laajasti kansainvälisesti.

Lisätiedot, kuvat, haastattelupyynnöt:Logo_2016
Brent Cassidy, festivaalin johtaja
info@irkku.fi
050 380 1908
www.irkku.fi

Sirpa Lahti, tiedotus
sirpa@maetka.fi
040 738 4736

Aikaisemmin julkaistut konserttitiedotteet:

ke 5.10. Seamus Begley & Tim Edey. (Lue tiedote: www.maetka.fi/ajankohtaista)
to 6.10. Oulu Sinfonia ja Liam O’Flynnin (Lue tiedote: www.maetka.fi/ajankohtaista)
pe 7.10. Four Winds ja Eala (Lue tiedote: www.maetka.fi/ajankohtaista)
la 8.10. Danú ja Nomadi Trio (Lue tiedote: www.maetka.fi/ajankohtaista)
su 9.10. Usher’s Island ja Seamus Begley & Tim Edey (Lue tiedote: www.maetka.fi/ajankohtaista)

Leave a Comment