TE!Fest huipentuu tulikuuman afrobeatin ja viileään pohjoismaisen vocal folk hopin juhlaan

Uusi kansanmusiikki soi aamusta iltaan lauantaina 15.6., kun TE!Fest tuo Keravalle monipuolisen kattauksen Suomen kansanmusiikkikentän tämän hetken kysytyimpiä nimiä, kansainvälisiä tähtiä, paikallisia ryhmiä sekä tasokasta lastenmusiikkia. Lippuja Kerava-saliin myy lippu.fi. Paasikiven aukion konsertit sekä kirjaston ohjelma ovat pääsymaksuttomia.

”TE!Festissä toteutuu kaunis ajatus kulttuurista ihmisiä yhdistävänä matalan kynnyksen meininkinä.  Festari liittää yhteen kansainvälisen ja paikallisen, huippuammattilaiset ja innokkaat harrastajat, tekijät ja kokijat, lapset ja aikuiset. Esiintyjäkaarti on hengästyttävän tasokas, joten hienoja musiikillisia hetkiä on tulossa”, sanoo Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden johtaja Jari Paavonheimo.

Kerava-salin pääesiintyjänä nähdään viime vuosina huimaan kansainväliseen menestykseen noussut vocal folk hop-yhtye Tuuletar. Yhtyeen musiikkia on esitetty mm. HBO:n Game of Thrones-trailerissa, Ruotsin kuningasperheelle, Suomen presidenttiparille sekä tuhatpäisille festivaaliyleisöille ympäri maailmaa. Keravalle Tuuletar saapuu kera uunituoreen albuminsa, joka julkaistiin vain viikko sitten. Tapahtuma polkaistaan käyntiin TE!-Näppärikurssin päätöskonsertilla. Kurssi on viime vuosina kasvanut yhdeksi maamme suurimmista ja suosituimmista musiikkileireistä, ja tänä vuonna osallistujia on ennätykselliset 201 oppilasta!

Kansanmusiikin uudistajat Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila esiintyvät erikoiskokoonpanona suomalaisen jazzmusiikin eliittiin kuuluvien Johanna Iivanaisenja Mikko Iivanaisen kanssa. Kerava-salin kansainväliset vieraat saapuvat pohjoismaista: norjalainen hardangerviulisti Annbjørg Lien sekä Ruotsalainen kitaristi Roger Tallroth lukeutuvat Skandinavian kansanmusiikin ikoneihin.

Paasikiven aukion ilmaiskonsertit puolestaan huipentuvat lauantai-iltana beniniläis-suomalaisen Helsinki-Cotonou Ensemblen tulikuumaan afrobeatin, Voodoo-rytmien ja funkin juhlaan. Vain muutama viikko sitten julkaistu yhtyeen viimeisin julkaistu kappale on tehty yhteistyössä räppäreiden Paleface ja Matren kanssa.

Karjalaisesta perinteestä ammentava Puhti-duo eli tanssija Reetta-Kaisa Iles ja haitaristi Anne-Mari Kivimäki tunnetaan rouheasta otteestaan esiintymislavoilla sekä draamallisten elementtien ennakkoluulottomasta yhdistämisestä kansanmusiikkiin. Tapahtumassa paikallisväriä edustavat 40-vuotisjuhliaan viettävät Keravan kansantanssijat, ja festivaalin pikkuväen viihtyvyydestä puolestaan vastaa Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!.

TE!Fest järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Festivaalin ohjelmasta vastaa kansainvälisesti tunnettu keravalainen kansanmusiikkiviulisti Esko Järvelä. Tapahtuman järjestää Keravan kaupungin kulttuuripalvelut. Yhteistyökumppaneita ja tukijoita ovat Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahastoMaku Brewing käsityöläispanimo sekä Jotun Texas BBQ.

Ohjelma 15.6.

Kerava-sali:
klo 12 Näppärit, TE!-Näppärikurssin päätöskonsertti alk. 10€
klo 16 Johanna Iivanainen, Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi & Timo Alakotila alk. 15€
klo 18 Annbjørg Lien (NOR) ja Roger Tallroth (SWE) alk. 15€
klo 20 TUULETAR – Vocal Folk Hop alk. 15€
Koko illan lippu alk. 40€ (sis. Johanna ja Mikko Iivananinen, Annbjorg Lien & Roger Tallroth ja Tuuletar)

Paasikiven aukio:
klo 15 Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! 
klo 17 Keravan kansantanssijat 
klo 19 Puhti 
klo 21 Helsinki-Cotonou Ensemble

Lisätietoja: www.kerava.fi/superviikonloppu
Facebook:  www.facebook.com/TEfolkfestival/
Kuvat & logot: www.dropbox.com/sh/b4hm4qjyou1etm1/AABGzpMHbaJc2-TDXo9RAeP-a?dl=0

Lisätietoja: 
Salla Laiho
Tapahtumatuottaja
Keravan kaupunki, kulttuuripalvelut
p. 040 318 2002
salla.laiho@kerava.fi

Esko Järvelä
Taiteellinen johtaja
p. 040 075 7273
esjarvel@gmail.com

Tiedotus: Marjatta & Kaisa