NINNI POIJÄRVI JOULUKONSERTTIKIERTUEELLE TOMMI KALENIUKSEN KANSSA

Kaksi laulaja-lauluntekijää, Ninni Poijärvi ja Tommi Kalenius, tarjoilevat joulumuistoja jouluihmisille konserttikiertueellaan viime joulun menestyslevyn saattelemana.

Viime vuoden parhaimpien albumien joukkoon Helsingin Sanomien arvioinneissa sekä Suomen virallisen listan kärkeen yltänyt Ninni Poijärven Joulu-levy tuo herkän, mutta vahvan kokonaisuuden nyt myös yleisön eteen marras-joulukuussa 2019 17 paikkakuntaa kattavalla kiertueella, joka kulkee myös pienemmille paikkakunnille. Ninni Poijärvi julkaisi levyn äänitettyään rakkaimpia joulun klassikoita omassa lapsuudenkodissaan Espoon Kilossa yhdessä Tommi Kaleniuksen kanssa. 

”Halusin jättää tältä levyltä pois ne hilpeimmät ja helkkyvimmät versioinnit ja pysyä sellaisessa unenomaisessa, satumaisessa ja viipyilevässä vanhan ajan joulussa”, Ninni kuvailee. ”Sama tunnelma on myös konserteissamme.”

”Sovitukset on tehty niin, että kappaleet elävät ja hengittävät. Tunnelma on hetkittäin niin pysähtynyt, että näinä aikoina se tuntuu miltei radikaalilta ja rohkealta. Poijärven levy on kuin mummin lämmin syli, johon haluaa upota.” 
Helsingin Sanomat, Mari Koppinen, 5 tähteä 

Rakastetuista joulun klassikoista, mm. Avaruus, Jouluyö juhlayö, En etsi valtaa, loistoa, Kun joulu on, kuoriutuu vähäeleisyyden ja vahvan näkemyksellisyyden kautta esiin eletyt muistot, tunteet ja ajatukset, joille jouluna on tilaa. Konsertin äänimaisema on akustinen, orgaaninen ja intiimi. Viulu, akustinen kitara ja kaksi laulaja-lauluntekijää, Ninni Poijärvi sekä Tommi Kalenius tulkitsevat lauluja omalla tavallaan ja hetkessä kiinni. Laulujen välissä kuultavat tarinat ovat osa artistien persoonallisuutta ja konsertissa päästäänkin matkalle, joka voi kuljettaa omiin tärkeisiin joulumuistoihin.

Marras-joulukuussa 2019 tehtävä joulukiertue kulkee ympäri Suomen kirkoissa, jotka luovat ikiaikaisen ja kauniin näyttämön juuri tähän aikaan vuodesta. Laulaja-lauluntekijä ja viulisti Ninni Poijärvi ei koskaan ehtinyt tavata isoisäänsä Veikko Larkasta. Sotien jälkeiseen suomeen toistakymmentä kirkkoa suunnitellut arkkitehti Larkaksen kädenjälkeä artisti pääsee nyt ihmettelemään tulevalla joulukonserttikiertueella mm. Mikkelin Haukivuoressa sekä Kyyjärvellä. Laulut liittyvät osaksi suurempaa tarinaa. Konsertti on matka johonkin tuttuun ja johonkin uuteen, kadotettuun ja löydettyyn.

Kuuntele Ninni Poijärvi – Joulu-albumi Spotifyssa: https://spoti.fi/2pGmoF8

Kappale Oi Jouluyö Youtubessa: https://youtu.be/7RXnenlBf04

LIPUT: https://www.ticketmaster.fi/artist/joulu-ninni-poijarvi-tommi-kalenius-lippuja/1018866

FB- event: https://m.facebook.com/events/2778946438823644

www.facebook.com/ninnipoijarviofficial
www.facebook.com/tommikalenius
www.ninnipoijarvi.com
www.tommikalenius.com

Yhteystiedot:

Ninni Poijärvi
ninnipoijarvi@hotmail.com
050 564 5455

Kuvia: https://ninnipoijarvi.com/kuvat

Tiedotus:
Marjatta & Kaisa – maetka.fi