Naisartistien kalevala

Kalevala Fest julkaisee naisartistien laulaman kalevalan

Kalevala elävänä tai kuolleena Vol. 2 -albumilla 11 artistia on kirjoittanut uusia biisejä Kalevalan takaisesta runomaailmasta. Uusi albumi julkaistaan talvella 2022.

Kalevala elävänä tai kuolleena Vol. 2 -albumilla naisartistit kirjoittavat Kalevalan 11 laulua, joiden kunkin lähtökohtana on Lönnrotin Kalevalasta (1849) löytyvä merkittävä teema. Valintaperusteena on ollut ns. Kalevalan takainen runomaailma, eli sellaiset Kalevalan runot, jotka perustuvat ehjänä säilyneeseen ikivanhaan itämerensuomalaiseen trokeerunoon; toisin sanottuna, löytyvät Suomen Kansan Vanhoista Runoista.

“Nämä 11 teemaa eivät yritäkään kattaa Lönnrotin Kalevalan juonta, vaan teemojen avulla nostetaan esille sitä ydinjuttua, joka riivasi runonlaulajia 500 ja 1500 vuotta sitten niin kovasti, että kipaleet säilyivät vaivoista, vainoista, aikojen muuttumisesta ja vastuksista huolimatta suullisena, aineettomana perinteenä halki vuosisatojen ja jopa -tuhansien aina 1800-luvun kirjureille asti”, kertoo kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme levylle tulevien teemojen valinnasta. Artistit saivat Juha Hurmeen valitsemat lähdemateriaalit inspiraatioksi.

Kalevala elävänä tai kuolleena vol 2 artistit:

LauNau + Hilja Grönfors
M
Stinako
Minä ja Nieminen
Emma Salokoski
Laura Moisio
Tuuletar
Vihreät homot
Kielo Kärkkäinen
Petra Poutanen
Aili Järvelä

”On ilo kuulua hienoon tekijäkaartiin. Oma aiheeni, Kullervo, on ollut mielenkiintoinen haaste, kuinka löytää tuore ja samalla itselle luonteva tulokulma traagisen tarinan kertomiseen, joka on jo useaan otteeseen kerrottu mitä moninaisin tavoin. Prosessi on ollut nautinnollinen, enkä malta odottaa että pääsen kuulemaan myös muiden tekijöiden tuotokset!”, kertoi laulaja-lauluntekijä Aili Järvelä.

Petra Poutanen on valinnut levylle tulevat artistit ja Kirppu Saukkonen on suunnitellut levyn kansikuvan. J-P Piirainen toimii hankkeessa projektipäällikkönä. Levy äänitetään syksyn 2021 aikana Mimix-studiolla. Levy julkaistaan Kalevala Fest ry:n omakustanteena talvella 2022. 

Levy on osa Koneen säätiön rahoittamaa Kalevala elävänä tai kuolleena hanketta ja se on saanut tukea lisäksi Kalevalaseuralta. Kalevala Fest ry:n tarkoituksena on edistää, uudistaa ja kehittää Kalevala-brändiä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys kehittää, uudistaa ja toteuttaa Kalevala-brändiä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia   edistäviä aloitteita laajasti; monitieteellisesti, -taiteellisesti sekä kulttuurisesti, suunnittelee ja järjestää kulttuuritapahtumia, suunnittelee ja järjestää koulutus- ja keskustelutilaisuuksia sekä harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa.

Levyn kansikuvahttps://drive.google.com/drive/folders/13RZKljWunuR2UCK3ZSrwSf-BIAzobwhK?usp=sharing

Lisätietoja:

Tuottajat ja tiedottajat:
info@kalevalafest.fi
Riitta Huttunen, 050 3551 036
Sirpa Lahti, 040 7384 736

www.kalevalafest.fi
Facebook: kalevalafest
Instagram: @kalevalafest

#kalevalafest #kalevalaelävänätaikuolleena #KETKU #kalevaladeadoralive #valekalevala

Tiedotus:

Marjatta & Kaisa Oy