Murhakadun tunnelmissa

Palkittu muusikko, säveltäjä ja tuottaja Matti Kallio julkaisee toisen soololevynsä Murder Street 28.1.2022.

Islannissa asuva suomalainen musiikkialan moniosaaja ja multi-instrumentalisti, Matti Kallio, on vaikuttanut yli sadalla levyllä ja työskennellyt muun muassa VärttinänHectorin ja Vesa-Matti Loirin kanssa. Hänet on myös palkittu lasten- ja teatterimusiikin saralla. Tammikuun 28. päivänä ilmestyvä Murder Street on Kallion toinen soololevy.

Murder Street -albumi on piano-harmonikka -duolevy, joka on 100% Kallion käsialaa. Hän on soittanut kaikki soittimet, säveltänyt, äänittänyt ja tuottanut kappaleet Fireland -studiossaan Islannissa. Musiikissa kuullaan vaikutteita kansanmusiikista, jazzista ja kamarimusiikista. 

Murder Street nimellä on juurensa todellisessa paikassa, mutta Kalliolle se edustaa tunnelmallista viitekehystä, ikään kuin elokuvan, näytelmän tai kirjan tapahtumapaikkaa. Samaa ajatusta edustavan levynkannen on laatinut hollantilainen kuvataiteilija Erik Kriek

“Debyyttisoololevyni Waltz for Better Times saaman myönteisen vastaanoton jälkeen rohkaistuin kokeilemaan, voisinko tehdä duolevyn, jossa soitan itse molemmat soittimet. Soittajana minut yhdistetään usein ensin harmonikkaan, mutta minulla on myös pianistin identiteetti. Piano on soittimista ensirakkauteni, ja sitä olen itse pitänyt pääsoittimenani. Harmonikka-piano -kokoonpanolle sovittaminen oli mielenkiintoinen haaste. Molemmilla instrumenteilla on laaja värien skaala, ja ne taipuvat moniin erilaisiin rooleihin. Halusin, että lopputulos kuulostaisi mahdollisimman orgaaniselta ja luontevalta yhteismusisoinnilta.

Tälle levylle säveltämäni musiikki on elokuvallisempaa ja visuaalisempaa kuin aiempi tuotantoni. Säveltäessäni ja äänittäessäni levyä, antauduin oman mielikuvitukseni vietäväksi, ja samaa toivon kuulijoillekin.” kertoo Kallio levyntekoprosessista.

Albumi on saatavilla 28.1.2022 lähtien kaikkien digitaalisten jakelualustojen kautta.

Lainauksia edellisen levyn arvioista:

”Matti Kallio is a superb instrumentalist who extracts a wide-range of expressions from the accordion, from dazzling speed to delicate slow tempo performances.” – World Music Central

“Matti Kallion upea debyyttialbumi tarjoaa soitto- ja kuuntelunautinnon ensimmäisestä viimeiseen sekuntiin.” – Folker

Levyn kappaleet median käyttöön: ota yhteyttä info@maetka.fi.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Matti Kallio, matti.kallio@gmail.com
puh. +358-40-5058665 ja +354-8575212

Video: https://youtu.be/yl3ycST_l_Q
Nettisivut: www.mattikallio.com
Facebook: www.facebook.com/MattiMusician/
www.mattikallio.bandcamp.com (Ladattavissa myös nuotteja.)

Albumin kansi: Erik Kriek

Tiedotus:

Marjatta & Kaisa Oy