Mimmit ja sata miljardia valkosolua

Mimmit: Sata miljardia

Mimmit-yhtyeen nettihitti ”Muista pestä kädet” ja koronateema saa jatkoa, nyt valkosolut antavat huutia koronavirukselle!

Muista pestä kädet -videota on katsottu Youtubessa jo kohta 500 000 kertaa! Uuden  ”Sata miljardia” -kappaleen aiheena on ihmisen immuunipuolustus. Vaikka COVID-19 on erittäin vaarallinen sairaus, meidän uskomaton immuunipuolustuksemme taistelee koronavirusta vastaan. 

Tämä laulu ja video kertovat siitä miten valkosolujen puolustus toimii. Kun  COVID-19  – sairauteen kehitetään joskus tulevaisuudessa rokote senkin teho perustuu ihmisen omaan immuunipuolustukseen, Mimmit, Pauliina Lerche ja Hannamari Vallilla kertovat. 

Monille lapsille on ollut kamalaa kun isovanhempia ei ole saanut halata. Koronatilanne on nyt onneksi paljon parempi ja isovanhempia saa taas tavata ja kohta halatakin. Toivottavasti ”Sata miljardia”- kappale luo lapsille toivoa, että vielä tämäkin sairaus voitetaan.

Lisäksi meitä harmitti tosi paljon, kun Euroviisutkin piti perua. Olemme molemmat kovia Euroviisufaneja. Joten pitihän Mimmien järjestää omat Euroviisut! Pauski ja Hansu naurahtavat. Videossa voidaankin bongata monille tuttuja Euroviisutähtiä vuosien varrelta. 

Sanoituksen faktat on tarkistanut kehitysbiologi, PhD Satu Kuure

Mimmien ”Muista pestä kädet” -kappale on on innostanut lapsia huolehtimaan käsien pesusta kansainvälisesti. Video on käännetty englanniksi, saksaksi, espanjaksi, japaniksi, ruotsiksi ja norjaksi. Lisäksi Kroatiassa ja Sloveniassa paikalliset TV-yhtiöt ovat tehneet omat versionsa. Eri kieliversioita on näytetty TV-kanavilla ja suoratoistopalveluissa ympäri maailmaa.

Mimmit konsertoivat livenä tänä kesänä vain Velkualla lauantaina 11.7. Kaikki muut, yli 30 konserttia on peruttu koronan takia. Toiveissa on päästä kiertueelle syksyllä. 

Mimmit on yksi uomen tunnetuimmista lastenmusiikkiyhtyeistä. Mimmit ovat tehneet yli 600 konserttia Suomessa ja ulkomailla ja julkaisseet kuusi levyä. ”Ystävyys” -levy valittiin vuoden lastenlevyksi 2017. Uusin levy ”Musapatti” on Emma-ehdokkaana 2020. Yhteensä Mimmien levyt ovat saavuttaneet kolme Emma-ehdokkuutta. Lisäksi kaksi levyä on valittu Helsingin Sanomien vuoden levyjen listalle. Mimmit-animaatioita on katsottu Youtubessa yli 5 miljoonaa kertaa ja Mimmit-lauluja on striimattu yli 5 miljoonaa kertaa! Mimmit-animaatiot on myyty 40 maahan ja lisäksi niitä voi katsoa englanniksi 196:ssa maassa Yhdysvaltalaisen Toongogglesin kautta. Mimmit-lauluja on julkaistu myös Saksassa. Vuonna 2015 Mimmit teki tunnuslaulun Japanin suurimman tavarataloketjun Mitsukoshi-Isetanin joulukamppanjaan. 

Suomalais-amerikkalainen pedagogiryhmä on tuottanut oheistehtäviä Muista pestä kädet- lauluun. Tehtävät ja kaikki eri kieliversiot löytyvät täältä: http://mimmit.com/washthisaway/

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Pauliina Lerche
040 7363 529
lerchepauliina@hotmail.com
www.mimmit.com

Kuvia: https://mimmit.com/medialle/

Tiedotus
Marjatta & Kaisa – Maetka.fi