Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden Vangit 2016 – kesä-comeback

Kesä 2016 on toiveiden täyttymys monille, sillä ”Menkkarit” tekee keikkoja pitkän tauon jälkeen koko kesän. Luvassa on yli 40 keikkaa.

Menneisyyden vangit -yhtye perustettiin vuonna 1991, kun kaksi suosittua artistia Vicky Rosti ja Freeman tapasivat sattumalta Hectorin keikalla vessajonossa ja päättivät yhdistää voimansa.

Kiireisten keikkavuosien lomassa yhtye teki neljä albumia: Menneisyyden Vangit 1993, Live! Elossa ja lujaa 1999, Tähdet näyttää tien 2002, Aurinko voittaa 2003 ja myöhemmin kokoelmalevyn Tandemilla Chicagoon – Hittiputki 1975–2008.

Nyt, muutamien vuosien keikkatauon jälkeen, yhtye nousee yleisön pyynnöstä lavoille 25-vuotiskesäkiertueellaan viihdyttäen kansaa ympäri Suomea.

”Alunperinkin oli sovittu, että jossain vaiheessa jatketaan. Bändi on ollut perustamisesta asti perhe, niin palaaminen yhteen oli tosi luontevaa,” kertoo Rosti.

”Bändiin liittyy paljon hyviä, hienoja ja kauniita muistoja. On älyttömän nastaa päästä tekemään niitä lisää kesällä 2016,” pohtii Freeman.

Kummankin laulajan ura on alkanut jo 70-luvulla. Nuori laulajalahjakkuus Virve ”Vicky” Rosti nousi kansansuosioon jo vuonna 1974 ja on tehnyt mahtavaa uraa siitä lähtien keikkaillen ympäri Suomea sekä äänittäen 10 albumia. Virven hittejä ovat muun muassa Kun Chicago Kuoli, Tuolta Saapuu Charlie Brown, Oon Voimissain, Sata Salamaa, Leikitään.

Leo ”Freeman” Friman on mies hittien Ajetaan tandemilla, Kaksi lensi yli käenpesän ja Osuuskaupan Jane, takana. Freeman kertoo kerran laskeneensa, että hän olisi laulanut Ajetaan tandemilla -kappaleen 5 000 kertaa, ”mutta en kertaakaan liikaa. Niin pikkukakarat kuin vanhemmat gubbet tietävät biisin ja siihen suhtaudutaan keikoilla aina positiivisesti. Sitä on kiva laulaa.” Freemania on nähty ja kuultu viime vuosina myös yhtyeen Uusi Fantasia kanssa.

”Menneisyyden vankien kokoonpano on vaihtunut hämmästyttävän harvaan, eli tyypit ovat kyllä tykänneet olla mukana,” Rosti ja Freeman summaavat.

Ajankohtaiset keikkatiedot: polarartistit.fi/esiintyjat/virve-rosti-freeman-ja-menneisyyden-vangit
Kuulumiset tienpäältä Facebookissa: www.facebook.com/Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit Fanclub

Lisätiedot, kuvat ja haastattelupyynnöt:
Sirpa Lahti
sirpa.lahti@polarartistit.fi
0400 530 990

Kiertueen tiedotus: Sirpa Lahti, Marjatta & Kaisa / Polarartistit Oy
Kiertueen tuotanto, myynti:
Marko Nuutinen, Polarartistit Oy

Leave a Comment