LUCA AQUINO

OverDOORS on tribuutti The Doors –yhtyeelle

Italialaistrumpetisti lyö lisätulta klassikkobändin materiaaliin.

Italialainen Luca Aquino on kivunnut kymmenen vuoden aikana yhdeksi sukupolvensa puhutuimmista trumpetisteista Euroopassa. Enrico Ravan ja Paolo Fresun oppilaasta, mm. Roy Hargroven, Jon Hassellin, ja Nils Petter Molvaerin soittokaverista sekä ranskalaisrumpali Manu Katchén luottotrumpetistista on kehittynyt monipuolinen muusikko ja säveltäjä, jolla on herkkä ja monivivahteinen trumpettisoundi. Hänet on rankattu oppi-isiensä kanssa Italian kärkitrumpetistien joukkoon. Aquinolta on ilmestynyt kymmenen albumia omalla nimellään tai erilaisten yhteistyöprojektien tuotoksina.

Aquinon soolouran viimeisin julkaisu on viime vuonna ilmestynyt albumi ”OverDOORS”, tribuutti The Doors –yhtyeelle, joka oli hänen muusikon uransa alkutaipaleen suuri inspiraation lähde. OverDOORS sisältää 11 The Doorsin klassikkokappaletta Peace Frogista Indian Summeriin ja Riders On The Stormista Light My Fireen. Aquino on muovannut kappaleet musiikillisesti monipuolisista juuristaan käsin aivan omanlaisikseen tulkinnoiksi, jotka ovat kaukana perus-covereista. Rock, jazz ja improvisaatio luonnistuvat nelihenkiseltä yhtyeeltä, jossa soittavat Aquinon lisäksi basisti Dario Miranda, kitaristi Antonio Jasevoli ja rumpali Lele Tomasi – kaikki Italian huippumuusikoita hekin.

Luca Aquino on esiintynyt Suomessa kerran aiemmin, Manu Katchén yhtyeen riveissä Tampere Jazz Happeningissa v. 2013. OverDOORS kuullaan marraskuussa 2016 ensimmäistä kertaa Suomessa.

Konsertit:
23.11. Juttutupa, Helsinki
24.11. Verkatehdas, Hämeenlinna
25.11. Jazzklubi Monk, Turku

www.lucaaquino.com

Kontakti:
Minna Huuskonen
Minnamurra Music Management & Agency
minna@minnamurra.fi
044 0881232

www.minnamurra.fi

Vierailua on tukenut Italian kulttuuri-instituutti.logo_italian_kulttuuri-instituutti
Kuvat © Luca Aquino

Leave a Comment