Legendaariset Seamus Begley ja Tim Edey aloittavat The Irish Festival of Oulun 2016

The Irish Festival of Oulu järjestetään tänä vuonna 11. kerran 5.-9.10.2016. Aloituspäivän konsertissa soittavat legendaariset Seamus Begley ja Tim Edey.

The Irish Festival of Oulu, Suomen irkkumekka, tuli viime syksynä 10-vuoden ikään. Uudelle vuosikymmenelle lähdetään ohjelmalla, joka ei tule kalpenemaan edellisilleen. Nyt julkaistavassa avajaiskonsertissa 5.10. klo18:00 kulttuuritalo Valveella soittavat Seamus Begley ja Tim Edey. Keitä ovatkaan festivaalin muut tähdet?

Seamus Begleyllä on erityinen lahja vangita yleisönsä ja loihtia ilmoille tanssiin kutsuvaa musiikkia kotiseudultaan Kerryn maakunnasta. Hän on laulaja, haitaristi, tarinan kertoja ja yhdessä pitkäaikaisen muusikkoystävänsä, kitaristi Tim Edeyn kanssa he muodostavat duon, jonka villit polkat ja slidet Lounais-Irlannista nostavat tunnelman kattoon herkkien laulujen iskiessä samalla syvälle sieluun.

Begley voidaan muitta mutkitta luokitella yhdeksi irlantilaisen musiikin jättiläisistä, joka on tehnyt pitkän yhteistyöuran kitaristi Steve Cooneyn kanssa sekä soittanut paljon myös Jim Murrayn parina, jonka tuloksena on syntynyt muun muassa yksi vuoden albumi-tittelin saanut levy Ragairne. Edey soittaa The Chieftains-yhtyeessä ja vaikka hän asuukin Englannissa, ovat hänen irlantilaiset juurensa tuoneet hänet tämän musiikin pariin jo hyvin nuorena. Edeyn on sanottu olevan yksi parhaista multi-instrumentalisteista kelttimusiikin saralla. Hän hallitsee 10 eri instrumenttia.

The Irish Festival of Oulu on Pohjois-Euroopan johtavin irlantilaisen kulttuurin festivaali. Se tarjoaa musiikin lisäksi yleisölleen myös elokuvia, runoutta, teatteria, tanssia, valokuvia, lasten ohjelmaa, iirin kieltä, työpajoja – ja jameja. Se, että tapahtumassa on myös paljon osallistavaa ohjelmaa, on synnyttänyt huippusuosion saaneen, kokonaisvaltaisen elämyksen antavan yhteisöllisen tapahtuman. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan kevään aikana. Lipunmyynti alkaa Lippupalvelussa toukokuussa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Irlannin Pääsiäiskapinasta, joka oli merkittävä sysäys kohti maan itsenäisyyttä. Tapahtumaa kunnioitetaan ja siitä kerrotaan tarkemmin myös festivaalilla usein ohjelmanumeroin.

Lisätiedot, kuvat, haastattelupyynnöt:

Brent Cassidy, festivaalin johtaja
info@irkku.fi
050 380 1908

www.irkku.fi
www.facebook.com/theirishfestivalofoulu

Sirpa Lahti, tiedotus
sirpa@maetka.fi
040 738 4736

Festival

Festival

Leave a Comment