Lauluja ilman suodattimia

– Allt finns här (Kaikki on tässä)

Rajat ylittävä yhteistyö, jossa kaksi hyvin erilaista kulttuuria, kaksi täysin toisilleen vierasta ihmistä kohtaavat ja löytävät jotain yhteistä. Siitä syntyi albumillinen uutta musiikkia.

Désirée Saarelan kahdeksas laulaja-lauluntekijä-albumi Allt finns här (Kaikki on tässä) on syntynyt monipuolisen sisilialaisen muusikon ja bassoklarinetistin Luca Bordonaron kanssa. Albumi on ajankuva tästä päivästä, sellaisena kuin Désirée lauluntekijänä sen näkee. Tekstit sukeltavat suoraan syvään päähän ja nostavat esiin monenlaisia teemoja sekä näkökulmia. Laulut kertovat vapaudesta olla oma aito itsensä, että riittää sellaisena kuin on. Levyllä muistutetaan myös siitä kuinka tärkeätä on pitää läheiset ja rakkaat ihmiset lähellään. Laulu rauhan puolesta, Jag ser ett krig från andra sidan (Näen sodan toiselta puolelta), nostaa esiin nykyisen maailmantilanteen. Lisäksi julkaisu sisältää tositarinan keskiajan Pohjanmaalta ihmetarina ja legenda Karlabyn (nykyisen Kokkolan) Helenasta vuonna 1375. 

“Minulta on kysytty, miksi kirjoitan niin raskaista aiheista ja miksi tekstini ovat niin syvällisiä sekä rehellisiä? Olen miettinyt sitä paljon ja päätynyt siihen ajatukseen, että olen nuoresta iästä asti joutunut hoitamaan monet asiat ja käsittelemään isoja kysymyksiä itsenäisesti. Koska lapsella on avoin mieli, luulen, että tämä ominaisuus on vain jäänyt päälle. Minulla ei ole käytössäni suodattimia, joista voisi olla hyötyä nyt aikuisena ja etenkin kasvuvaiheessa. Mutta kaikki tämä kokemani on saanut minut luomaan ja tehnyt minusta sellaisen kuin nyt olen. Laulaja-lauluntekijän ilman suodattimia. Toivon, että kuulijat voisivat tunnistaa itsensä lauluistani, ja antaisin tunteen, että voi olla sellainen kuin on. Kaikki mitä hän tarvitsee on tässä, eikä muuta tarvita.Tarvitsemme yhteyden itseemme ja ympärillämme oleviin ihmisiin, yhteyden menneisyyteen, historiaamme, mutta myös uskoa sekä toivoa tulevaisuuteen!”, pohtii Saarela.

Désirée Saarelan ja Luca Bordonaron tiet kohtasivat WOMEXin maailmanmusiikkimessuilla Portossa vuonna 2021. Monet antoisat keskustelut musiikista ja sen luomisesta johtivat ajatuksiin yhteistyöstä. Pohjoismaalaisuus ja suomenruotsalaisuus sulautuvat etelä-eurooppalaisuuteen, muodostaen kiinnostavan yhdistelmän ja musiikillisen kokonaisuuden. Jasmiinin-, sitruunan- ja mantelintuoksuiselta Sisilian vulkaniselta saarelta liikutaan Suomen metsäisiin ja järvisiin maisemiin. Syyskuussa 2022 he kokoontuivat Pohjanmaalle liveäänityksiin Allt finns här (Kaikki on tässä).

Albumi löytyy suoratoistopalveluista tämän linkin kautta:
https://eclipsemusic.lnk.to/Alltfinnshr 

Linkki albumin kappaleisiin median käyttöön lähetetään pyynnöstä osoitteesta: info@desireesaarela.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Désirée Saarela +358 (0)44-0434074
info@desireesaarela.fi

www.desireesaarela.fi

Links

Désirée Saarela

Website: https://www.desireesaarela.fi/

Instagram: https://www.instagram.com/desiree.saarela

Facebook: https://www.facebook.com/desireesaarela

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4dxYiuNvOiYQyttdE0ydgn?si=y46BC7rdTVKvP2YcUqWFeg

YouTube: https://www.youtube.com/@desireesaarela

Luca Bordonaro

Website: https://www.bordonaroluca.com/

Instagram: https://www.instagram.com/lucabbordonaro/

Facebook: https://www.facebook.com/lucabbordonaro.me

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4xsuchaOVmJe3BpMbmtsyx?si=YMM8fhV4R5i_6iFqnmgebw

YouTube: https://www.youtube.com/@lucabordonaroofficial2449

Tiedotus:

Marjatta & Kaisa Oy
info@maetka.fi
www.maetka.fi