Kaamospelit 2021

– Kaamosta vastaan kansanmusiikilla

31. Kaamospelit – Vantaan kansanmusiikkiviikon ohjelma 13.-21.11. 2021 on julkaistu! Esiintymässä TallariHazelius Hedin (SE), Amanda Kauranne & J-P PiirainenVantaa soi ennen ja nytKymen Biisiuittamo ja  Vantaan pelimannit

Pääkonsertti la 13.11. Kulttuuritehdas Vernissassa.  Tyylikästä nykykansanmusiikkia,  valotaidetta ja ohjelmaa myös koko perheelle -tätä kaikkea on Kaamospelit 2021! 

Vantaan sottiisi -pääkonsertin la 13.11. klo 19 Kulttuuritehdas Vernissa, esiintyjinä ovat Kaamospeleihin myös kurssittamaan saapuva kansanmusiikin ikoninen yhtye Tallari, Vantaan pelimannit, ja J-P Piiraisen ja Amanda Kauranteen Vantaan kansanmusiikkiperinteeseen keskittynyt konsertti. 

Nordic Night konsertissa to 18.11. klo 19 Kulttuuritehdas Vernissassa kuullaan myös ulkomaisia vieraita, kun esiintymään saapuu Ruotsin Grammy-ehdokkaaksi yltänyt duo Hazelius Hedin. Duon muodostavat kaksi Ruotsin arvostetuimpiin nykykansanmuusikkoihin kuuluvaa muusikkoa, Esbjörn Hazelius, cittern, kitara & Johan Hedin, avainviulut. Lisäksi kuullaan iloisella pelimannimeiningillä ja huikealla soittotaidolla häikäisevää Kymen Biisiuittamoa. 

Viikon aikana kuullaan myös pääsymaksuttomia konsertteja myös kotiseututalo Påkaksessa, kauppakeskuksessa ja kirkossa. Lisäksi järjestetään workshopeja.

Festivaalin taiteellisen johtajan, kitarataiteilija J-P Piiraisen mietteitä ohjelmasuunnittelusta:

”Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen vuoden teema Pohjoisilla poluilla inspiroi meitä ja suuntasimme oman polkumme täällä maailmankolkan pohjoisosassa myös länteen. Kutsuimme pohjoisen Euroopan ystäviämme Ruotsista maalaamaan musiikillista polkuaan. Emme kuitenkaan halunneet unohtaa omaa paikallista väriä: lisäksi kuullaan tuokiokuvia vantaalaisesta kansanperinteestä”. 

Vantaa soi ennen ja nyt

Kartanoista lähiöihin ja kivikaudesta 2020-luvulle on Vantaalla musisoitu. Millaisena soi  kansanmuusikon Vantaa?

Pelimannisoitteet ja ruotsinkieliset keskiaikaiset balladit, arkistoista löytyneet hyytävät kummitusjutut ja lapsuuden pihoilla raikuneet leikkilaulut soivat tuokiokuvina kansanmusiikin eri vuosisadoista ja vuosikymmenistä Vantaalla, Helsingin maalaiskunnassa  ja Helsingissä. Nykykansanmuusikot tuovat ne estradille omina tuoreina tulkintoinaan. 

Kaamospelit tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia Tallarin muusikoilta, kansanmusiikkikurssit järjestetään la 13.11. klo 11-16 Viertolan koululla Vantaalla, yhteistyössä Uudenmaan kansanmusiikkiyhdistys.

Kaamospelit tekee yhteistyötä Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän, Valon Tikkurila – valotaidefestivaalin sekä Hämeenkylän seurakunnan kanssa.

Pääkonserttien lisäksi Kaamospelit -ohjelmaan kuuluu myös useita ilmaistapahtumia!

Vantaan pelimannit soittavat myös kansanlaulukirkossa isänpäivänä 14.11. klo 10 Hämenkylän seurakunnan kanssa yhteistyössä-

Yhtä soittoa! -pelimannitapahtumassa kauppakeskus Dixissä la 20.11. klo 17-20 kuullaan pelimanniyhtyeitä Vantaalta: mukana Vantaan pelimannit, pelimanniryhmä Härmän, Vähänimiset, Huuliharppuryhmä Lipstikka ja Terhi & Susanna Sjöblom ja Spelarit. Samalla voi nauttia Tikkurilan alueella nähtävästä valotaiteesta. 

Kaamospelit järjestää hauskaa ohjelmaa myös perheille, sillä Vantaan kansanmusiikkiviikko ja Vantaan musiikkiopisto yhdistävät voimansa koko perheen konsertissa kotiseututalo Påkaksessa sunnuntaina 21.11. klo 14.00. Tarinallisessa konsertissa kuullaan musiikkia meiltä ja muualta, metsästä ja maailmalta. Tunnelmallisessa Påkaksessa estradille astuvat suvereeni kansanmusiikkiyhtye Kakkarat sekä erikokoiset haitaristit moninaisissa kokoonpanoissa. Tervetuloa mukaan musiikkimatkalle kanssamme!

Vantaan kansanmusiikkiviikon järjestää Kaamospelit-yhdistys ry. Tapahtumaa ovat tukeneet Vantaan kaupunki, MES, Wihurin säätiö ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

Liput ennakkoon tai tuntia ennen ovelta: www.lippu.fi/kaamospelit

Pressikuvat: https://drive.google.com/drive/folders/1lnc7O14phmwVihz121E0z7ia64wDSMzj?usp=sharing

Tarkemmat ohjelmatiedot ja artistiesittelyt: www.kaamospelit.fi

Facebook: www.facebook.com/kaamospelit
Instagram: www.instagram.com/kaamospelit

Lisätietoja
Kaamospelit -yhdistys ry.
Sanni Virta, tuottaja
kaamospelit@kaamospelit.fi
+358 505228077

Kaamospelit- Vantaan kansanmusiikkiviikko ohjelma 13.-21.11.2021

LA 13.11. Kansanmusiikkikurssit Viertolan koululla klo 11-16, yhteistyössä Uudenmaan kansanmusiikkiyhdistys, kurssittamassa Tallari

LA 13.11. Vantaan sottiisi -konsertti
Vantaan pelimannit, J-P Piirainen & Amanda Kauranne: Vantaa soi ennen ja nyt & Tallari Kulttuuritehdas Vernissa klo 19 ,liput 20 e/15 e
Huom! Vantaan pelimannien soitto alkaa klo 18.45!

SU 14.11. klo 10 Kansanlaulukirkko Hämeenkylän kirkossa, Vantaan pelimannit

TO 18.11.  Nordic Night Hazelius-Hedin (SE), Kymen Biisiuittamo 
Pohjoisen poluilla-teemakonsertti
Kulttuuritehdas Vernissa, liput 15 e /10 e

LA 20.11. Yhtä soittoa Kauppakeskus Dixi 17-20
yhteistyössä Valon Tikkurila – valotaidetapahtuma

SU 21.11. klo 14 Koko perheen konsertti -kotiseututalo Påkas
Yhteistyössä Vantaan musiikkiopisto

Tiedotus
Marjatta & Kaisa – Maetka.fi