Julia Adal

Kolumbiassa musiikkia työstänyt Julia Adal julkaisi päivitetyn version suomalaisesta kansanlaulusta, joka antaa toivoa

Kolumbiassa viimeiset vuodet musiikkiaan työstänyt kirkkonummelainen Julia Adal  teki akustisia ja urbaaneja elementtejä yhdistelevän version suomalaisesta kansanlaulusta. Lepoa ja rauhaa -niminen kappale julkaistiin digitaalisesti 24.4., ja musiikkivideo ilmestyy perjantaina 8.5.  

Aiemmin artistin laulu on tavoittanut miljoonayleisön mm. kolumbialaisen TV-sarjan kautta.

Tein alkuperäisestä  “Läksin minä kesäyönä käymään” -kappaleesta oman näköisen version, jonka toivon antavan lepoa ja rauhaa epävarmuuden keskellä. 

Kappale äänitettiin Medellínissä, Kolumbiassa alkuvuodesta, mutta sovitus syntyi jo neljä vuotta sitten. Tuolloin Prahassa asuvaa artistia pyydettiin esittämään perinteistä suomalaista musiikkia. Kyseinen kansanlaulu tuli laulajan mieleen, mutta hän halusi muokata sen sanomaa:

Alkuperäisessä biisissä nuori nainen on surullinen, koska hänen miehensä on seilannut merten yli pois. Lopussa laiva ilmestyy horisonttiin, mies palaa kotiin ja ylistetään luojaa. Vaihdoin sanoituksia sen verran, että sanomaksi kiteytyi sisäisen rauhan merkitys. En halunnut antaa sellaista viestiä, että levollisuuden saavuttamisen tulisi riippua puolison löytymisestä. 

Kappaleella soittavat muusikot ovat kotoisin eri maista ja äänityksiä on tehty Kolumbian lisäksi Tsekissä ja Suomessa. Tuotannosta vastaa artistin itsensä lisäksi kolumbialainen Latin Grammy -ehdokkuudella noteerattu Killabeatmaker. Kappaleen beattia on ollut tuottamassa  Noki ja White Balance -projekteista tunnettu Ilari Heinilä

Kappaleen kansitaiteen ja kuvituksen on tehnyt helsinkiläinen katutaiteilija Viv Magia. Musiikkivideo julkaistaan perjantaina 8.5. ja siitä puolestaan vastaa videokollektiivi Takauman Ville Sivonen ja Ili Marttinen

Julia Adal  julkaisee kesällä 2020 ensimmäisen EP:nsä, jolla on vaikutteita eri maiden lisäksi indie-, downtempo- ja akustisesta musiikista. Oman musiikkinsa ohella hän työskentelee kulttuurituottajana maailmanmusiikin parissa. 

© Viv Magia (Viivi Vierinen)

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt: 
Julia Palmu
palmujulia@gmail.com
+358442600217

Latauslinkki (audio, kansikuva, tiedot): https://www.dropbox.com/sh/jzgf83euscxxqh6/AAAGTj_qgyh_u8LM7hMBAhA1a?dl=0

Kuvat: https://drive.google.com/drive/folders/1iWTYOBS1agAKxYEcOc4B6O3Mh731fM-m?usp=sharing

Instagram: https://www.instagram.com/juliaadal/
Facebook: https://www.facebook.com/juliaadal/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5IOIpQcAArst6fMM8Dy3gq?si=wk55q10DQ8COhhwgiQ7WzA

Tiedotus:
Marjatta & Kaisa – maetka.fi